Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Stroomprijzen vergelijken in België

Het vergelijken van stroomprijzen voor een nieuwe woning hoeft geen complexe of administratieve nachtmerrie te worden. Voor welke energieleverancier u het best kiest, hangt af van bepaalde factoren waaronder voornamelijk u soort gebruik, nachttarief, enzovoort. Stroom aanvragen voor een nieuwe woning kunt u gemakklijke online doen. Maar ook telefonisch. U kunt de mederwerkers van de klantenservice vragen of zij u willen helpen met het afsluiten van een voordelig contract voor stroom en eventueel gas. In deze blog van Energiehunter.be vind je meer info!

Welke leveranciers van elektriciteit zijn er?
Eén van de mogelijke stroomleveranciers is Essent. Deze richt zich op drie belangrijke pijlers om de energievoorziening te verduurzamen en te optimaliseren. Het beperken van de vraag naar elektriciteit en aardgas is de eerste stap. De elektriciteit die toch nodig is zoveel mogelijk opwekken uit duurzame energiebronnen zoals wind en zonne-energie of ook wel groene stroom genoemd, is de volgende stap. De derde stap is het zo milieuvriendelijk en efficiënt mogelijk inzetten van fossiele brandstoffen.

Bij de stroom aanvragen voor uw nieuwe woning kan u dus kiezen tussen meerdere nutsbedrijven die uw aansluiting kunnen maken op het stroomnetwerk. Aarzel niet en surf vandaag nog naar www.energiehunter.be om de nieuwste aanbieding voor uw goedkope energieleverancier te ontdekken! Het afsluiten van een contract gaat supersnel en eenvoudig.

Geen verbrekingsvergoeding betalen bij overstap

In 2012 is er een belangrijke wetswijziging in België ingegaan. Energieleveranciers mogen niet langer een zogenaamde verbrekingsvergoeding of boete in rekening brengen wanneer de klant het contract opzegt voor de opzegtermijn. Dit houdt dus in dat u nu op elk gewenst moment uw contract kunt opzeggen en kunt overstappen naar een andere maatschappij zonder dat dit consequenties heeft! Bijvoorbeeld van Mega naar Essent!

Hoe werkt overstappen en opzeggen?
Op zoek naar een goedkopere energieleverancier? Vergelijk eenvoudig de actuele prijzen van gas en elektriciteit met behulp van de energievergelijker. Een mooie aanbieding gevonden? Overstappen gaat heel eenvoudig. Wanneer u een geschikt contract heeft gevonden kunt u direct overstappen. De nieuwe leverancier regelt het opzeggen van het oude contract. Houd hierbij wel rekening met een opzegtermijn van 1 maand.