Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Uw haardvuur onder controle met praktische haardset

Pas wanneer u het vuur op de juiste manier kunt controleren, is uw open haard echt veilig. Praktische haardsets zijn hierbij onmisbaar. Een dergelijke set bestaat uit een aantal accessoires waarmee u het knisperende haardvuur in toom houdt. Bij goede haardsets zijn in ieder geval een pook, vuurtang, as blik en veger inbegrepen. Vanzelfsprekend kunt u deze krijgen in tal van stijlen en uitvoeringen. Op deze manier past de set met haardaccessoires uitstekend bij uw open haard of houtkachel.

Het gebruik van de haardaccessoires

Eén van de bekendste accessoires voor de open haard is toch wel de pook. Dit item wordt ook wel een por ijzer genoemd en wordt gebruikt om het hout in de haard te verspreiden of juist dichter bij elkaar te brengen. Hiermee kunt u het vuur en de vlammen optimaal beheersen. Ook de vuurtang is uitermate geschikt voor het oppakken en verplaatsen van brandend hout in de kachel of open haard. Nadat het vuur gedoofd en afgekoeld is, kunt u het as blik en de veger gebruiken om de as uit de haard of asla te verwijderen. Uw open haard of houtkachel is nu weer schoon en klaar voor een volgend gebruik.

Een nieuwe haardset bestellen

U kunt uw nieuwe haardstel bestellen bij een gespecialiseerde webshop in accessoires voor de open haard. Hier vindt u tal van handige haardsets die gezien mogen worden. Ze zijn verkrijgbaar als hangend model en als staand model met houder. Qua materialen kunt u onder meer kiezen uit RVS, messing, blank staal en smeedijzer.