Super-grandparents

Verschil tussen dubbel en enkel glas

9 sep 2016

Wanneer er een raam in uw huis kapot gaat is dit zwaar balen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn die ertoe hebben geleid dat het raam is gebroken. Dit kan bijvoorbeeld komen door een groot koud en warmte verschil. Vaak is et niet aan te raden om donkere gordijnen voor uw raam te plaatsen. Dit zorgt er namelijk voor dat de koud-warmte verschil alleen maar groter wordt. Daarnaast kan een raam ook gewoon breken door een ongeluk. Zo kan het komen dat een raam kan breken doordat er een bal hard tegen aan is gekomen. Bepaalde soorten glas breken eerder dan andere glas. Zo bestaat er enkel en dubbel glas.

Enkel glas bestaat uit een glasplaat en is goedkoper dan dubbel glas. Enkel glas is daarentegen kwetsbaarder dan dubbel glas en breekt daardoor veel sneller. Als je op lange termijn de kosten neemt van enkel en dubbel glas ben je daardoor goedkoper uit met dubbel glas. Dubbel glas bestaat in tegenstelling tot enkel glas uit twee glasplaten. Tussen deze glasplaten zit er een soort van isolatieruimten. Daarom is dubbel glas ook heel fijn voor in de koude winterdagen. Enkel glas werkt helemaal niet isolerend. Dit zorgt daardoor ook voor bijkomende stookkosten. Met dubbel glas kan je daardoor ook besparen in energiekosten. Ook breekt dubbelglas veel minder snel dan die van enkel glas. Er bestaat ook verschillende soorten dubbel glas. De verschillende soorten dubbel glas wordt ook wel aangeduid als HR+ glas. Hoe meer glasplaten erbij komen, en hoe hoger de isolerende werking, hoe meer plusjes erbij komen.

Wanneer uw enkel glas ramen breken nadenkt over glasherstel. Het glas repareren kunt u dan beter doen door middel van dubbel glas. Dubbel glas is namelijk vele malen sterker dan enkel glas. In eerste instantie kan het misschien lijken alsof u duurder uit bent. Maar op lange termijn ben je veel goedkoper uit met dubbel glas. Dubbel glas is namelijk veel duurzamer dan enkel glas.

https://www.glasned24.nl