Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Waar houdt een loodgieter zich mee bezig?

 

De term loodgieter komt van het Latijnse woord plumbum, dat lood betekent. De Romeinen waren namelijk de eerste beschaving die gebruik maakten van loden pijpen voor hun watervoorzieningen. Over de jaren is het vak flink verandert. Tegenwoordig is loodgieter een breed vak dat zich niet alleen bezighoudt met het repareren van de WC; tegenwoordig doen de meeste loodgieters ook aan gas en waterfitting. Wat doet een loodgieter eigenlijk?

Repareren

Dit is een van de voornaamste werkzaamheden van loodgieters. Bijna elk huis in Nederland heeft stromend water en een verwarming. Loodgieters houden zich bezig met het onderhoud aan deze sanitaire voorzieningen. Men belt een loodgieter waarna deze naar het adres komt en bijvoorbeeld de CV kan repareren. Het wordt als beleefd gezien om een loodgieter in uw huis een kopje koffie en een koekje aan te bieden.

 

Onderzoeken

Voordat een loodgieter een installatie kan repareren moet hij precies weten wat er mis is. Men kan hier vaak zelf namelijk niet achter komen. Er zijn wel diagnostische tools om de problemen in bijvoorbeeld een CV te vinden. Er zijn nog geen robots op de markt die een hele sanitaire installatie langs kunnen gaan om de probleempunten op te sporen, laat staan om deze problemen op te lossen. Daar is voorlopig toch echt een loodgieter voor nodig.

 

Installeren

Een derde belangrijke werkzaamheid van loodgieters is het installeren van nieuwe apparatuur. Vooral bij een CV is dit een heel karwei. De CV moet namelijk op gas, water en lichtnet aangesloten worden. Voor al deze verbindingen moet ruimte zijn. Dan moet er gekeken worden of alles werkt.

 

Deze drie werkzaamheden samen omvatten het overgrote deel van het werk van een loodgieter. Om het werk uit te voeren heeft een loodgieter natuurlijk goede kwaliteitsproducten nodig. Een uitgebreid assortiment van loodgietersproducten vindt u bij loodgietshop.