Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Waarom je een refurbished iphone 7 zou moeten kopen

Van alle smartphones is de iPhone misschien wel het meest bekend. Het was ook niet voor niets de eerste smartphone op de markt, en Apple heeft sindsdien het ene na het andere mooie model iPhone op de markt gebracht. We zijn nu inmiddels aanbeland bij iPhone 11, een pracht van een apparaatje, maar niet bepaald goedkoop. Als je even niet zo goed in de slappe was zit en toch een iPhone wilt kopen, dan zou je kunnen denken aan een refurbished model, bijvoorbeeld de refurbished iPhone 7. 

 

Voordelen van een refurbished iPhone 7 kopen

Het voordeel van een refurbished iPhone 7 kopen in plaats van een gloednieuw model is boven alles natuurlijk de prijs. Een refurbished model is vele malen goedkoper dan de nieuwe modellen zoals de iPhone X en de iPhone 11 die al gauw €800,- kunnen kosten. Een refurbished iPhone 7 kun je al vanaf €223,- krijgen. Dat is minder dan een derde van de prijs.

 

Wat betekent refurbished eigenlijk?

Een refurbished iPhone is een telefoon die ooit het eigendom is geweest van iemand anders. Wanneer een telefoon refurbished wordt, dan wordt de telefoon eigenlijk weer zo goed als nieuw gemaakt. Alle functies worden gereset, er wordt gecontroleerd of het toestel nog functioneert, en alles het nog naar behoren doet. Het toestel krijgt ook nieuwe onderdelen als dat noodzakelijk is, zodat je er weer alles mee kan doen wat je ervan mag verwachten.

 

Is een refurbished iPhone 7 kopen een goed idee?

Een refurbished iPhone 7 is een prima alternatief voor als je telefoon kapot is en je niet het geld hebt om een gloednieuwe iPhone te kopen. Een andere reden om voor een refurbished model te kiezen is de BKR-registratie. Sinds kort krijg je een BKR-registratie als je een nieuwe telefoon met een abonnement koopt. Als je een nieuwe iPhone koopt en de telefoon gespreid over 2 jaar betaalt, sluit je eigenlijk een lening af. Voor die lening krijg je een BKR-registratie. Die BKR-registratie kan gevolgen hebben voor als je een hypotheek wilt gaan afsluiten. Doordat de refurbished toestellen goedkoper zijn kun je ze waarschijnlijk in één keer betalen, en voorkom je dat je een BKR-registratie krijgt. Bovendien zit je dan ook niet vast aan een langlopend abonnement.

 

Waar moet je op letten als je een refurbished iPhone 7 wilt kopen?

De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van refurbished iPhones. Daar zijn een aantal punten uitgekomen waar je op moet letten. Een van die punten is het vervangen van de batterij. Niet elk bedrijf dat een refurbished iPhone 7 aanbiedt vervangt de batterij. Dat betekent dat je iPhone heel snel leegloopt. Erg vervelend als je net onderweg bent en je telefoon is ineens leeg. Waar je ook rekening mee moet houden is dat de iPhone 7 een wat ouder model is. Nieuwere software vraagt meer energie waardoor de batterij minder lang mee gaat. Bedenk daarom van tevoren of een iPhone 7 voldoet aan jouw eisen, en kies anders voor een refurbished iPhone X.