Super grandparents
Business / Consumer Goods and Services

Wc zelf ontstoppen

Wanneer uw wc verstopt raakt, is het belangrijk dat u weet wat u moet doen om dit snel te verhelpen. Door dit artikel te lezen weet u hoe u in de toekomst snel korte metten kan maken met een verstopping in uw wc of hoe u uw verstopping nu snel kan ontstoppen.

Rubberen ontstopper

De rubberen ontstopper is uw redder in nood! Wanneer u last heeft van een verstopping in de wc dient u de ontstopper aan te brengen op het gat van uw toilet. Door de onstopper meerdere keren heen en weer te bewegen van beneden naar boven zorgt u dat de wc vacuüm wordt getrokken. Wanneer u dit een paar keer heeft gedaan moet u de ontstopper van het gat aftrekken om de verstopping uit de leiding te trekken. Herhaal dit een aantal keer en kijk tussendoor of het water weg spoelt. 

Bakpoeder, natuurazijn en kokend water

De combinatie van bakpoeder en natuurazijn is een veelgebruikte methode om de verstopping in uw wc te verhelpen. Door eerst een zak bakpoeder in uw verstopte wc aan te brengen en daarna een ½ fles natuurazijn in uw wc te laten lopen gaan de twee ingrediënten zich tegen elkaar op zetten. Wacht tien minuten en giet daarna kokend water in uw wc. Door de reactie moet u verstopping snel verholpen worden.

Let wel: er kan door de reactie een damp vrij komen die u beter niet kan inademen. Zorg daarom dat er genoeg lucht circulatie is in uw sanitaire ruimte.

Wanneer u deze twee methodes heeft gebruikt is de kans groot dat uw verstopping in ontstopt. Als dit niet het geval is, kunt u beter een goedkope loodgieter inschakelen dan chemische middelen te gaan gebruiken. Schakel uw loodgieter uit Leiden in om goedkoop van uw verstopping af te komen!